Skip to main content

Biografie

Okselvocht is een coverband die nummers van nu en toen spelen. Niet zomaar een coverband, maar een coverband om u tegen te zeggen.

Okselvocht … Rare naam?!... Rare jongens ook! Maar voor de mensheid (naar verluidt) totaal onschadelijk. Althans niet voor degenen die weten wat “…er eens een flinke lap op geven…” écht betekent! Ambiancegerichte en geselecteerde nummers (zowel Vlaams- als Engelstalig) kwalitatief sterk gebracht en met een zodanige podiumact gepresenteerd dat ieder aanwezig lichaam boven zijn of haar “eau de toilet” uit weer naar zichzelf begint te ruiken, dat is in ’t kort maar nog net niet krachtig genoeg gezegd wat Okselvocht de maatschappij te bieden heeft.

Okselvocht werd geboren op 25 december 1982, toen enkele leden van het plaatselijke jeugdhuis (waarvan we de naam niet noemen omdat het “De Kloemp” is) wat anders wilden dan “Stille Nacht” aan de koffietafel. Marc Adolf, Luc Mathues en Walter Ginckels staken de koppen samen om ambiance te brengen en dat lukte!!... Voor de tiende verjaardag van datzelfde jeugdhuis werd Okselvocht opnieuw gevraagd en Okselvocht pakte uit met een sterke bezetting. Vanaf toen was het hek pas echt van de spreekwoordelijke dam… Er volgde een Willebringen over Hoeleden naar Grimde–Bareel… om maar aan te tonen dat Okselvocht wereldberoemd was in eigen streek (en na een tijdje ook een beetje daarbuiten). Ambiance brengen voor, tijdens en na het optreden was en bleef jarenlang het motto van Okselvocht.

Okselvocht bestond intussen 15 jaar en wilde deze gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij laten gaan… Er werd gezocht naar een geschikte locatie. Lang hoefde men niet te zoeken: In 1997 speelde Okselvocht voor de tweede maal (maar dit keer als tweede groep) op het hoofdpodium van Suikerrock. En als er ergens veel mediabelangstelling is,…Op het eind van dit (voor de groepsleden) memorabele optreden kondigde men aan dat Okselvocht het na een tournee (generale) van 15 jaar voor bekeken hield… Anno 2004, wou de band nog voor één keer terug naar de tijd van toen. (En daar Jan Thijs hier niet meer voor te vinden was, heeft de groep dan maar besloten het zelf te doen…) Okselvocht wou voor een laatste maal nog eens van jetje geven en had hiervoor een aantal extra muzikanten opgetrommeld. Er zou worden uitgepakt met een elfkoppige band (inclusief extra backings).. Wij gaan u niet lastig vallen met u te informeren omtrent de muzikale achtergronden van deze verschillende muzikanten... Daar ligt toch niemand wakker van. Maar neem van mij aan dat ze niet zomaar Jan Modaal een instrument in zijn handen hadden geplant...

In 2009 they decided to put the band back together. Was it a mission from God, of gewoon een reden om thuis weg te geraken? Wie zal het zeggen.

Indien een concertnacht nog te koud is, mag je er donder op zeggen dat je frigide bent!